Penubuhan Syarikat Berhad

Perkara yang baik mengenai Berhad yang berdaftar ialah boleh mendapatkan dana kerajaan selepas mengalami masalah kewangan. Syarikat sebegitu tidak boleh menderita kesengsaraan ekonomi kereana mempunyai muhibah dari umum.

Jika anda tersangkut berkenaan bagaimana langkah untuk mendaftar Berhad anda, maka kami akan membantu anda untuk mendaftar Berhad dengan segera dan mudah. Kami akan memberi anda servis di sambil memastikan tahap professional dan integriti yang tinggi.

PAKEJ PENUBUHAN SYARIKAT BERHAD KAMI ADALAH SEPERTI BERIKUT :

 • • Carian Nama Syarikat terhad kepada dua (2) kali permohonan
  • Dua (2) salinan dokumen pengisytiharan oleh Pesuruhjaya Sumpah
  • Permohanan notis perakuan memulakan perniagaan
  • Tiga (3) salinan untuk semua dokumen penubuhan
  • Dokumen untuk pembukaan akaun bank syarikat (terhad kepada dua (2) bank)
  • Penyediaan fail setiausaha syarikat
  • Khidmat konsultansi syarikat

(tiada bayaran tersembunyi)

:: Penubuhan siap dalam 3-7 hari bekerja
:: Khidmat pos dokumen ke tempat anda disediakan dengan bayaran tambah

PAKEJ BERMULA RM4,999

*   Harga tidak termasuk cukai kerajaan.

APA YANG ANDA TAHU MENGENAI PENUBUHAN SYARIKAT BERHAD ?

Adakah anda bercadang untuk menubuhkan sebuah syarikat Berhad di Malaysia dan tidak tahu di mana untuk bermula? Menubuhkan syarikat Berhad di Malaysia memerlukan sumber mobilisasi dan persedian yang lengkap. Jika anda mahu mendaftarkan syarikat anda di Malaysia, maka artikel ini akan menjelaskan tentang kelebihan mendaftarkan Berhad BHD yang anda perlu tahu.

Mengikut definisi​

Berhad ialah istilah yang diguna pakai untuk menyatakan perbadanan yang liabiliti pemegang sahamnya dihadkan oleh saham. Apabila perkataan atau singkatan ini terdapat di hujung nama syarikat maka ini bermakna ia adalah sebuah syarikat berhad. Kami akan menjelaskan kelebihan mendaftarkan syarikat di Malaysia dan bagaimana anda boleh mendaftarkannya.

Boleh Dipercayai

Mempunyai syarikat yang berdaftar berhad adalah mesti. Berhad yang berdaftar boleh mengeluarkan saham kepada awam untuk meningkatkan modal tambahan tanpa mendapat tentangan dengan undang-undang Malaysia. Pemegang saham baru akan mempunyai kepercayaan dengan syarikat yang telah berdaftar penuh mengikut undang-undang.

Tiada Had​

Minima untuk pemegang saham bagi BHD ialah dua dan tiada had bagi maksima untuk pemegang saham. Saham boleh di apungkan kepada awam jika syarikat mahu meningkatkan modal tambahan.

Kredibiliti

Berhad yang berdaftar akan berkedudukan lebih bagus untuk mendapatkan dana dari institusi kewangan seperti bank memandangkan mereka telah diluluskan dan boleh dipercayai. Mereka akan boleh tawar-menawar untuk bayaran balik dan bunga yang lebih bagus.

Pengembangan Pantas

Sebuah Berhad boleh berkembang dengan pantas dalam jangka masa yang pendek. Ini membolehkan mereka untuk membina idea kreatif dan baru yang akan membantu mereka berkembang pasa masa hadapan.

Get Free Email Updates!

Signup now and receive an email once I publish new content.

I agree to have my personal information transfered to AWeber ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Free Email Updates
[isi maklumat dibawah untuk mendapatkan ebook PERCUMA tentang 10 cara mengurangkan tax individu dan perniagaan]
We respect your privacy.
WhatsApp chat